20° / 6° Intervals de núvols amb pluja

Consum responsable de l'aigua

Consumir aigua de manera responsable no ha de ser per a ningú una actitud puntual en temps de sequera, sinó un hàbit responsable. Des de l'Ajuntament de Cabó t’animem a practicar un consum d’aigua responsable.

Riu de Cabó
Riu de Cabó

DILLUNS 31 MAIG 2021

La factura de l’aigua té molt en compte el terme de consum. Fes-ne un ús racional i no gastis més aigua que la necessària.

Algunes de les mesures que pots dur a terme a casa teva són:

- Col·locar una ampolla plena al dipòsit del vàter, instal·lar un polsador doble o instal·lar un sistema d'interrupció voluntària (cada vegada que buidem el vàter fem servir entre 6 i 10 litres d'aigua).

- Evitar banyar-te sovint ja que omplir la banyera suposa entre 200 i 300 litres, mentre que si et dutxes significa un consum de 30 a 80 litres (l'estalvi és d'un 70%).

- Tancar l'aixeta sempre que t'ensabonis les mans, et rentis les dents, els plats... (les aixetes obertes poden perdre fins a 12 litres per minut).

- Instal·lar airejadors o economitzadors a les aixetes, sistemes de monocomandament o aixetes electròniques (amb aquests sistemes es pot arribar a estalviar fins a un 50% respecte a les aixetes convencionals).

- Reparar les aixetes o petites fuites d'aigua tan aviat com les detectis (una aixeta que perd una gota per segon té una pèrdua de 1000 litres al mes).

- Esperar a tenir plena la rentadora i seleccionar el programa adequat ja que es pot arribar a reduir la factura de la llum i l'electricitat (una rentadora convencional consumeix entre 60 i 90 litres però les anomenades "intel·ligents" regulen el consum d'aigua en funció del pes de la bugada).

- Omplir el rentaplats també és una mesura per a reduir les factures, en el cas de la llum fins a un 25% (el consum d'aigua d'un rentaplats és entre 18 i 30 litres).

- Instal·lar dipòsits a l'exterior per emmagatzemar l'aigua de pluja i fer-la servir per a regar, alimentar les cisternes dels vàters...

- Reutilitzar les aigües grises, que provenen de dutxes, rentadores, etc. que després d'un tractament, es poden reutilitzar per a les cisternes dels vàters.

- No fer servir el vàter com a una paperera llençant coses que no corresponen com bastonets, burilles de les cigarretes... ja que alguns d'aquests residus poden contaminar les aigües de consum.